Студенти ПМФ-а, чланови СОПМФ-а и ЕГЕА Бања Лука, уз менторство више асистентице Драгице Делић, узели су учешће у организацији овогодишњег Pecka outdoor феситвала. На позив из Туристичке организације Републике Српске, са задовољством су припремили радионицу за најмлађе учеснике фестивала под називом “Рециклажа није гњаважа“.

Учесници радионице су имали прилику да науче нешто више о врстама отпада и правилном начину његовог одлагања. По завршетку кратког предавања малишани су, уз упутства и помоћ студената, реализовали вјежбу адекватног прикупљања и одлагања отпада.

У потрази за отпадом сакривеним у дворишту нису имали пуно успјеха, јер су учесници фестивала, очигледно еколошки освијештени, сакривени отпад у међувремену покупили, што се издвојило као симпатичан моменат првог дана фестивала.

Ипак, малишани су се снашли и уз помоћ студената прикупили отпад настао конзумацијом хране и пића и на тај начин очистили цијело двориште. Други дан фестивала одржана је иста радионица, са новом групом учесника, такође са успјешним исходом.

Дводневно камповање, боравак у природи, учествовање у активностима на терену и успјешно реализована радионица, охрабрили су учеснике за више сличних активности у будућности. Можда баш ова вијест буде мотивација будућим бруцошима да се укључе у рад СОМПФ и ЕГЕА Бања Лука и на тај начин буду дио ваннаставних активности.