Поштоване колеге,

Обавјештавамо вас да је портал Студент Бања Лука 21. марта званично почео са радом. Формално, суоснивачи портала су Факултет политичких наука и Студентска организација Факултета политичких наука, али суштински он припада свим студентима и запосленима на Универзитету.

СтудентБЛ је мјесто гдје објављујемо вијести, прилоге, репортаже, интервјуе о темама које су значајне за студенте: стипендије, студентски послови, извјештаји са семинара, разговори са значајним предавачима.  Такође,  портал ће бити мјесто за све теме и садржаје које занимају студенте: од филма и музике, преко информатике и нових технологија, до спорта и ширих друштвених тема. Користићемо све доступне изворе информација, а корисницима ћемо понудити садржаје како студената, тако и професора и асистената који искажу интересовање да стварају садржаје заједно са нама.

Не желимо бити медиј који је заснован искључиво на писаној ријечи, јер сматрамо да се уз помоћ нових технологија можемо мултимедијално изражавати. Трудићемо се да будемо у току и развијамо видео садржаје, инфографике, интерактивне мапе, интегришући потенцијале друштвених мрежа за промоцију и заједничко стварање.

Уређивачка политика портала је у процесу израде, али за сада можемо рећи да ћемо поштовати сва начела професионалног и одговорног новинарства, са нагласком на најважније – независност и  слободу мисли и духа,  што ће омогућити плурализам информација и мишљења.

Наш циљ је да стварамо садржај који је намијењен студентима, а то је немогуће без студената. Није важно  искуство, тражимо само жељу за сарадњом, остало ћемо научити. Стога, позивамо све заинтересоване да се јаве мејлом или да дођу у кабинет 421 на Факултету политичкин наука.

Уз молбу да прослиједите својим студентима,

Срдачан поздрав,
мр Борислав Вукојевић,

Главни уредник портала