Данас је у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Српске на нашем Факултету одржана двосатна презентација новог информационог система етФАРМ развијеног од стране стручњака Природно-математичког факутета.

Делегецију Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде предводио је помоћник министра г. Борис Пашалић, а презентацији су присуствовали и представници Коморе инжењера пољопривреде РС, Задружног савеза РС, Хидрометеоролошког завода РС, Пољопривредног института РС, као и представници пољопривредних произвођача Републике Српске.  Презентацију је водио др Даворин Бајић, ванредни професор са ПМФ-а .

ЕтФАРМ систем је информациони систем, развијен примјеном савремених технологија и научних достигнућа. Основна намјена ЕтФАРМ система је аутоматизовано управљање пољопривредном производњом, праћење стања усјева и оптимизовано планирање пољопривредних активности, са циљем повећања приноса и смањења трошкова. ЕтФАРМ систем омогућава правовремено и ефикасно дјеловање у реалном времену на усјеве у смислу ђубрења, прихране, заштите, жетве и сл.

Презентација